Aranyhét Kínában

2024. október 1. és október 7. között a legtöbb kínai vállalkozás és gyár zárva lesz a nemzeti ünnep, az Aranyhét miatt. A világ egyik legfontosabb gazdaságaként ez a meghosszabbított leállás jelentős hatással lehet a nemzetközi ellátási láncokra. Fontos, hogy már most elkezdje a felkészülést, hogy minimalizálja az esetleges fennakadásokat.

Mi az Aranyhét?

Az Aranyhét egy 7 napos nemzeti ünnep Kínában, amely a Kínai Népköztársaság megalakulását ünnepli. Az ünnep 2024. október 1-től október 7-ig tart, amely alatt sok kínai utazik szabadidős céllal vagy látogatja meg családtagjait szerte az országban. Sok más vállalkozáshoz hasonlóan a DACHSER is zárva tart Kínában az Aranyhét alatt, és 2024. október 8-án folytatja a szokásos működését.

Mi történik az Aranyhét alatt?

A legtöbb vállalkozás és gyár zárva lesz az egyhetes ünnep idején, ami azt jelenti, hogy a termelés leáll. A repülőterek és a tengeri kikötők továbbra is működnek, de a gyárak alacsony termelési volumene miatt csökkentett létszámmal. A kormányzati intézmények, például a vámhivatalok 2024. október 1. és október 3. között zárva tartanak.

Mivel Kína, a világ egyik legnagyobb gazdasága és termelő országa egy egész hétre leáll, és a hivatalos ünnepnap végét követően a gyárak nem feltétlenül fognak teljes kapacitással működni, a termelési volumen csökkenése hatással lehet a világ ellátási láncaira.

Hogyan lehet minimalizálni az Aranyhét hatását?

Az Aranyhét idején az ellátási láncban bekövetkező esetleges fennakadások csökkentése érdekében fontolja meg a következő lépéseket:

  • Egyeztessen beszállítóival és vevőivel annak érdekében, hogy így elegendő készletről gondoskodhasson, és ennek megfelelően kezelhesse az elvárásokat.
  • Beszélje meg terveit a DACHSER képviselőjével, illetve készítsen pontos szállítási előrejelzést a hosszú távú tervezéshez, hiszen így tudjuk a költségvetéséhez és ütemezéséhez legmegfelelőbb megoldást kínálni Önnek.
  • Foglaljon korábban, és figyeljen a határidőre.
    • Tengeri szállítás esetén ajánlott 4-6 héttel az ünnep kezdete előtt foglalni.
    • Légi szállítmányozás esetén ajánlott 1-2 héttel az ünnep kezdete előtt foglalni.

Ha bármilyen kérdése van, kérjük, lépjen kapcsolatba a DACHSER kapcsolattartójával, aki szívesen segít Önnek, és együtt tervezhetik meg a következő lépéseket.

DACHSER világszerte
Kapcsolat
Kapcsolat Erika Kohegyi Consultant for Communication