A DACHSER arcai 11. - Szabó Katalin: Az összetartozás és a folyamatos fejlődés a siker kulcsa

Szabó Katalin, Charter osztály, DACHSER Hungary

A 25 éves DACHSER arcai portrésorozatunk célja, hogy bemutassuk azokat az elkötelezett kollégákat, akik hosszú éveken, évtizedeken keresztül járultak hozzá vállalatunk sikereihez és fejlődéséhez. Az interjúk rávilágítanak az egyéni karrierutakra, a vállalaton belüli fejlődésre és azokra az értékekre, amelyek összetartják közösségünket. Szabó Katalin elkötelezettsége és vezetői hozzáállása jelentős mértékben hozzájárul a Charter osztály és az egész DACHSER „család” sikeréhez, inspirációt adva minden kollégának a mindennapi munkához.

Az egyike vagy a DACHSER Hungaryt legrégebben erősítő munkatársaknak. Mesélnél a kezdetekről és a karrierutadról?

Pályafutásom még 1995-ben kezdődött fuvarszervezőként az Engelbert Liegl által alapított Liegl Transport Kft.-nél. Amikor megalakult a LIEGL & DACHSER, átkerültem az új céghez, ahol épp akkor indult a charter osztály, átvéve az ügyfeleket és alvállalkozókat is. Az egység nem gyűjtőszállítással, hanem direkt szállítással foglalkozik, és most már 17 éve az én vezetésemmel működik. Büszke vagyok rá, hogy ezt az üzletágat a szintén a vállalatnál hosszú ideje dolgozó kollégáimmal  én építhettem fel. Folyamatosan bővítjük portfóliónkat, valamint szolgáltatásainkat, így egy néhány fős csoportból mostanra 20 fős csapattá fejlődtünk.

Hogyan jellemeznéd vezetői stílusodat, milyen értékeket követsz?

Vezetőként igyekszem igazságos és empatikus lenni, mindig készen állok segíteni a kollégáimat. A nyitott ajtók elvét követem; bárki bármikor fordulhat hozzám kérdéseivel vagy problémáival. Fontosnak tartom a csapatmunkát és azt, hogy mindenki érezze, hibázni emberi dolog, de együtt meg tudjuk oldani a felmerülő problémákat. Úgy érzem, hogy a kollégáim értékelik ezt a hozzáállást, és őszintén megosztják velem gondolataikat.

Miért szeretsz a DACHSER-nél dolgozni?

Jó érzés tölt el, ha vezetés közben látok egy DACHSER kamiont, ilyenkor a mai napig megdobban a szívem. Azt tapasztaltam a hosszú évek alatt, hogy a DACHSER egy megbízható és korrekt cég, amely mindig szem előtt tartja a dolgozók érdekeit. A munkakörülmények megfelelőek, a feltételek korrektek, ami nagy biztonságot ad mindenkinek. Emellett a csapatommal nagyon jó viszonyt ápolok, és ez a közösségi szellem az, ami igazán ide köt. Jó érzés, hogy több munkatársammal a kezdetektől együtt dolgozunk és a sikereinket közösen érjük el, nap mint nap.

Interjú: Szabó Katalin
A DACHSER egy megbízható és korrekt cég, amely mindig szem előtt tartja a dolgozók érdekeit.
Mire vagy a legbüszkébb DACHSER-es pályafutásodból?

Büszkeséggel tölt el, hogy egy hatékony és összetartó osztályt sikerült felépítenem, ahol mindenki támogatja egymást. Személyes eredményeim között tartom számon, hogy sikerült több olyan ügyféllel is hosszú távú jó kapcsolatot kialakítani, akik kezdetben még bizonytalanok voltak a cégünkkel szemben. Az, hogy ilyen elégedett ügyfélkört tudtunk kialakítani, és az osztályom családias légkörben működik, nagy elégedettséggel tölt el.

Mik a jövőbeli terveid a vállalatnál?

Szeretem a kihívásokat és a problémák megoldását, a folyamatos változásokhoz való alkalmazkodás elengedhetetlen a munkánkban.. Az elkövetkező 3-5 évben szeretném tovább bővíteni az ügyfélkörünket és az alvállalkozóink számát, különösen a környezetkímélő és intermodális szállítási módok előtérbe helyezésével. Továbbra is célom a hatékony problémamegoldás és a kollégák, valamint az ügyfelek elégedettségének növelése.

Hogyan kapcsolódsz ki a munka mellett?

Messzebbről, Törökbálintról járok dolgozni, ami napi szinten elég sok időt vesz igénybe, de a szabadidőmet leginkább sétával és utazással töltöm. Különösen szeretek a kutyánkkal sétálni és új helyeket felfedezni. Legutóbb Rómában jártam, amit nagyon élveztem. Az utazásaim során sok olyan helyet meglátogattam már, ahová DACHSER szállítmányokat szervezünk.

A DACHSER arcai interjúsorozatunkat tovább folytatjuk. 

DACHSER világszerte
Kapcsolat
Kapcsolat Erika Kohegyi Consultant for Communication